Om mig

Mitt namn är Anna Lindell och det är jag som är pärlkonstnären bakom Tigergulds pärlerier. 

Jag upptäckte pärlornas värld 2007 när jag sökte efter smycken till mitt bröllop. Jag hittade inget som passade, men när mina barn kom hem med färgglada pärlhalsband från skolan så började jag fundera över om man kunde göra något själv. Sökordet "pärlor" på nätet öppnade en hel värld!

Till en början skapade jag olika pärlerier och smycken till mig själv och andra, men efter ett par år så upptäckte jag hur roligt det är att dela kunskapen med andra. Därför började jag utveckla egna designer som jag kunde lära ut.

Mina projekt är ofta realistiska där man ser vad jag har försökt porträttera. Jag jobbar främst med glaspärlor från Japan och Tjeckien. De håller den jämna, höga kvalitet som krävs för att andra pärlare ska kunna nå samma slutresultat närman följer mina mönster.

Jag arbetar också med metalltråd för att göra vikinga-stickade kedjor till halsband, armband och för andra ändamål. Vikingastickningen är ofta en del av mina alster, och det är alltid lika trevligt att sprida vårt nordiska hantverk till andra på mina kurser.

I mina större verk älskar jag att blanda olika material och tekniker för att skapa en detaljrik bild som tar betraktaren till en annan plats. Ett exempel är min aftonväska "Digging for Gold" här bredvid - bland annat har jag använt gråstenar från trädgården och läder från en gammal jacka för att skapa scenen över guldgrävarlägret i 1800-talets Klondike.

Sedan 2012 har jag skrivit ett 20-tal pärlprojekt för den engelska pärltidningen Bead & Jewellery Magazine. Några projekt återfinns också i den interaktiva appen Bead Me Magazine, samt i andra internationella pärltidningar. 

I oktober 2013 vann jag tredje pris i tävlingen British Bead Awards med mitt bidrag "Serenity". Du kan se mer av det och andra alster i mitt galleri.

De senaste åren har mitt medlemskap i Starman TrendSetters prestigefyllda designteam hjälpt mig mot nya mål. Mitt "Zipper bracelet" användes till Pattern of the Month i januari 2015, och i december samma år valdes "Wicker Bangle" till Starmans annons för CzechMates Crescent.

Idag är jag medlem av Beadsmith Inspirational Squad där jag främst jobbar med att utveckla nya designer för leverantörer och pärltidningar runtom i Europa. Några alster används till inspirationsbilder eller ställs ut, andra blir mönster eller kursdesigner som jag lär ut både i Sverige och utomlands.

Varmt välkommen till min lilla del av den stora pärlvärlden, let's paint with beads!