Andra meriter

Wicker Bangle - Starmans annons Dec 2016

STARMAN BEADS

Under 2014 - 2016 ingick jag i det internationella Starman TrendSetters Designteam. Det är en grupp utvalda designers som arbetar med pärl-leverantören Starman Inc, och projekten vi utvecklar används bland annat för annonser och till gratismönster för andra pärlare.

Bead Days

Bead Days är ett pärlevent i Tyskland som hålls under sommaren. Bead Days är välbesökt av många suveräna pärlare, det bjuds på massor av pärlshopping ochinspirerande kurser för alla. Kan varmt rekommenderas!

master-beads / creattiva

I mars hålls Master-Beads på Creattiva-mässan i Bergamo i Italien. Jag brukar besöka mässan tillsammans med Olga Vinnere Pettersson från Made by Olga. Vi träffar många underbara pärlare från hela världen, håller kurser och möter nya kunder.

På Master-Beads 2016visades mina smycken också för första gången av modeller på en runway, en väldigt rolig och annorlundaerfarenhet. 

creativa 

Creativa hålls flera gånger om året i olika städer runtom i Tyskland. Våren 2016 besökte jag Dortmund, där jag deltog som kurshållare i Designer Village på PerlenExpo. Mässan är gigantisk och omfattar ALLT inom hantverk, inklusive mathantverk. Man behöver flera dagar på sig för att hinna uppleva allt, den är mycket väl värd ett besök. 

the big bead show

Bead & Jewellery Magazine öppnar dörrarna till mässan The Big Bead Show i Esher strax utanför London två gånger om året. Jag har besökt showen flera gånger och ser alltid fram emot att träffa mina vänner där.

toho beads challenge 2016

2016 var jag en av 30 inbjudna designers som fick ett paket med pärlor från Toho och Starman att skapa något uniktmed. Alstren visades först på Bead & Button Show i USA, och därefter ställs de ut på Gallery T i Tokyo i ett år. 

Pärlblomskurs vintern 2015/2016

KURS I PÄRLBLOMMOR

Pärlorna hittade äntligen till ett museum under vintern 2015/2016, då Thielska Galleriet i Stockholm hade en välbesökt utställning med vackra pärlblommor. Utställningen hette "Blomma för Evigt!" och visade Ragnar Levis fantastiska samling med pärlblommor från 1800- och 1900-talet. Under de tre månader som utställningen pågick så höll jag kurs i pärlblomstekniken vid fyra tillfällen. 

IBA 2016

"From Cubism to Art Deco - Clean Lines" var temat på tävlingen International Bead Awards som tidningen Perlen Poesie höll under 2016. Jag var inbjuden somjurymedlem, ett mycket hedrande och svårt uppdrag.